söndag 11 september 2011

Mina drömmars kaj!

Var i dag ute och tog en liten tur på min Velosolex 3800! Mest för att njuta men även för att prova om mina justeringar på förgasaren funkade. Tog en sväng om en kamrat vars dotter och son kraftfullt rynkade på näsan åt den Ciao moppe som de hade att åka på. Jag föreslog ett byte med min Velosolex men det föll inte i god jord då de ansåg att den inte var frän, inte häftig utan MESIG mindre populär.
Häftig kille på Velosolex 1010

På vägen hem något drömmande tänkte jag lite på detta med häftighet och mesighet (Ja man hinner med en hel del i den astronomiska hastighet som en Velosolex skänker dig). Men är detta med häftighet inte i betraktarens ögon? Om Barack Obama hade kommit in på en Velosolex i dag vid minneshögtiden hade jag i vart fall tyckt att det varit häftigt. Om George W Bush kommit in på en HD hade det varit patetiskt. Efter en stund i full gas och med viss hjälp med tramporna när det var motlut kom jag fram till att ingen är mesig på en Velosolex. 

Kanske är det så att alla egentligen borde köra en? Känna fartvinden som likt en kvällsbris smeker dig (Vill säga om du kör i motvind annars slipper man fartvinden). Känna de trånande blickarna från de som vill ha men inte kan, inte vågar och framförallt har självkritik. Just så är det med Velosolex. Det är nog det som är själen i detta fordon.
Alla vill vara häftiga men få är utvalda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar